• Mohani Organiczny olejek eteryczny z trawy cytrynowej 10ml

Olejek eteryczny z trawy cytrynowej to prawdziwe bogactwo witamin z grupy B, a także witaminy A, C, kwasu foliowego i minerałów...

zaloguj by poznać ceny
Wysyłka w ciągu 4 dni
Dostępność Duża dostępność

Olejek eteryczny z trawy cytrynowej na bóle głowy i przetłuszczanie

Olejek eteryczny z trawy cytrynowej to prawdziwe bogactwo witamin z grupy B, a także witaminy A, C, kwasu foliowego i minerałów. Stosowany jako dodatek do produktów pielęgnacyjnych, pomoże zmniejszyć stany zapalne, złagodzić wypryski i wyregulować pracę gruczołów łojowych. Ma także właściwości antyoksydacyjne i delikatnie rozjaśniające. Posiadaczkom cery suchej pozwoli zapomnieć o przesuszeniu i łuszczących się skórkach.  

Dodanie kilku kropli olejku z trawy cytrynowej do szamponu przeciwłupieżowego znakomicie wzmocni jego działanie. Olejek zniweluje także problem przetłuszczającej się skóry głowy i pozostawi wspaniałe uczucie odświeżenia. Przyspieszy również porost nowych kosmyków dzięki odżywieniu cebulek włosów.

 

Jak pachnie olejek eteryczny z trawy cytrynowej?

Olejek eteryczny z trawy cytrynowej ma piękny i mocny, trawiasto-cytrusowy aromat. Wyczujesz w nim także nuty kojarzone ze świeżymi ziołami, ziemią i kubkiem zielonej herbaty.  Wyrazisty zapach trawy cytrynowej pomoże Ci zmniejszyć dolegliwości związane z bólem głowy oraz gardła.

Dodanie kilku kropel olejku do dyfuzora zapachowego zmniejszy problemy z oddychaniem, pobudzi do działania i poprawi samopoczucie. Zmieszany z olejkiem lub balsamem do ciała, olejek odstraszy natrętne owady i pozwoli zapomnieć o ukąszeniach.

 

Jak powstają organiczne olejki eteryczne Mohani?

Organiczny olejek eteryczny z trawy cytrynowej pozyskiwany jest z całej rośliny metodą destylacji. Trawa cymbopogon flexuosus porasta naturalnie tereny Brazylii, Sri Lanki oraz środkowej Afryki.

 

Dlaczego warto wybierać organiczne olejki eteryczne?

Do ich produkcji używa się najlepszych składników z kontrolowanych upraw organicznych, przy których nie są stosowane syntetyczne środki ochrony roślin. Tworząc olejki eteryczne Mohani, korzystamy wyłącznie ze składników od zaufanych dostawców, certyfikowanych zgodnie ze standardem COSMOS ORGANIC.

Pozyskujemy je z liści, kwiatów, łodyg i owoców metodą destylacji z parą wodną lub tłoczeniem na zimno. Otrzymujesz czystą, skoncentrowaną esencję jednego składnika, która zachowuje maksimum właściwości pielęgnacyjnych i aromaterapeutycznych.   

Butelka z ciemnego szkła zabezpiecza olejek przed działaniem promieni słonecznych, dzięki czemu na dłużej zachowa swoje właściwości pielęgnacyjne i zapachowe. Praktycznym kroplomierzem odmierzysz dokładnie tyle olejku, ile potrzebujesz, a zakrętka posiada zabezpieczenie chroniące przed otwarciem przez dzieci.

 

Jak stosować olejek eteryczny z trawy cytrynowej?

  • Wzbogacenie kosmetyków – dodaj kilka kropli olejku eterycznego do ulubionego kremu, płynu do kąpieli, żelu pod prysznic albo balsamu do ciała, aby wzbogacić właściwości pielęgnacyjne produktu i nadać mu piękny zapach.
  • Kąpiel aromaterapeutyczna – do wanny z ciepłą wodą dodaj około 5 – 10 kropli olejku eterycznego. Masuj skórę podczas kąpieli, a po jej zakończeniu nie spłukuj ciała. Kąpiel aromaterapeutyczna nie powinna trwać dłużej niż 30 minut.
  • Aromaterapia – dodaj do dyfuzora powietrza lub kominka do aromaterapii mieszankę wody z kilkoma kroplami olejku. Ciesz się pięknym zapachem i dobrym samopoczuciem!
  • Masaż – dodaj kilka kropel olejku eterycznego do oleju, którym będzie wykonywany relaksujący masaż.
  • Pielęgnacja włosów – kilka kropel olejku dodaj do ulubionej odżywki do włosów, szamponu albo oleju do olejowania. Możesz też dodać olejek eteryczny do wcierki do skóry głowy albo mgiełki do włosów.  

 

Olejek eteryczny z trawy cytrynowej – zasady bezpieczeństwa

Nie stosuj olejku eterycznego z trawy cytrynowej, jeśli jesteś w ciąży lub karmisz piersią. Olejek służy tylko do użytku zewnętrznego i w formie rozcieńczonej z innymi produktami. Nie stosuj olejku bezpośrednio na skórę.

 

Pojemność: 10 ml

Kraj pochodzenia: Indie, Nepal

Skład/INCI: Cymbopogon Flexuosus Oil

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie